Uspešno održana XIV međunarodna naučna konferencija 2022
28
Oct
2022

Uspešno održana XIV međunarodna naučna konferencija 2022

XIV Međunarodna naučna konferencija „European Economies after COVID-19: Challenges and Implications for the Macroeconomic Policy“ održana je u hibridnom formatu - u prostorijama Instituta ekonomskih nauka i online, 27. i 28. oktobra 2022. godine.

Tokom dva konferencijska dana Institut ekonomskih nauka ugostio je 2 eminentna keynote govornika sa prestižnih evropskih univerziteta, 4 iskusna moderatora koji su vodili i podsticali diskusiju među učesnicima sesija, preko 30 istraživača iz 10 evropskih i azijskih zemalja koji su predstavili svoje proširene apstrakte i razmenili ideje o primenjenim makroekonomskim temama, te preko 70 učesnika iz akademskog i privrednog sektora koji su konferenciju ispratili kako uživo, tako i online.

Konferencija je organizovana uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a organizatori pomenutog naučnog skupa su pored Instituta ekonomskih nauka u Beogradu bili i: Ekonomski institut u Skoplju - Univerzitet „Sv. Kiril i Metodij“, Ekonomski fakultet u Podgorici - Univerzitet Crne Gore, Ekonomski institut u Sarajevu, Institut za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu i Institut za ekonomska istraživanja u Ljubljani.

Prezentovani prošireni apstrakti objavljeni su u konferencijskoj Knjizi apstrakata, a autori istih pozvani su da svoje naučne radove publikuju u međunarodnoj monografiji ili naučnom časopisu Instituta ekonomskih nauka „Journal Economic Analysis: Applied Research in Emerging Markets“.

 

10.10.2022.

Istraživači IEN u studijskoj poseti Fakultetu za ekonomiju i poslovnu administraciju u Temišvaru…

23.09.2022.

Održana II međunarodna naučna konferencija…

24.08.2022.

Emilija Cvetković učestvovala je na međunarodnoj doktorskoj radionici…

06.07.2022.

Dr Vesna Aleksić učestovala na međunarodnoj naučnoj konferenciji…

01.07.2022.

Poseta Pragu…

30.06.2022.

Aktivnosti na projektu Dijaspora…

Top