RRPP LOKALNA KANCELARIJA: REGIONALNI PROGRAM PODRŠKE ISTRAŽIVANJIMA U OBLASTI DRUŠTVENIM NAUKAMA NA ZAPADNOM BALKANU (RRPP)

Projektni okvir: Regional Research Promotional Program
Period realizacije: jul 2011. - mart 2017.
Koordinator tima Instituta ekonomskih nauka: dr Mihajlo Đukić

Opis:
Cilj projekta RRPP bila je promocija istraživanja u oblasti društvenih nauka na Zapadnom Balkanu (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Makedonija, Crna Gora i Srbija). Istraživanja u oblasti društvenih nauka pomažu u razumevanju specifičnih reformskih potreba zemalja regiona i dugoročnih posledica različitih javnih politika. Istraživači su u okviru projekta imali različite vidove podrške - finansiranje istraživanja, metodološki i tematski treninzi, otvaranje mogućnosti za regionalnu i međunarodnu razmenu i umrežavanje. Institut ekonomskih nauka kao lokalna kancelarija RRPP u Srbiji nadgledao je i pružao stručnu i tehničku podršku naučnim institucijama i istraživačima iz Srbije koji su realizovali istraživanja. U Srbiju je po osnovu projekta RRPP u periodu 2011 - 2017. godina investirano preko 2.7 miliona CHF, zahvaljujući kojima je realizovano preko 30 istraživačkih projekata. RRPP programom koordinirao je i upravljao Institut za Centralnu i Istočnu Evropu (ICEE) Univerziteta u Friburgu (Švajcarska). Program je u potpunosti finansiran od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), Federalnog odeljenja za spoljnu politiku.

RRPP LOKALNA KANCELARIJA:  REGIONALNI PROGRAM PODRŠKE ISTRAŽIVANJIMA U OBLASTI DRUŠTVENIM NAUKAMA NA ZAPADNOM BALKANU (RRPP)
Top