Održana 4. godišnja konferencija ERENET

U zajedničkoj organizaciji Instituta ekonomskih nauka (IEN), Beogradske bankarske akademije (BBA), Evropske alijanse malog biznisa (ESBA) i ERENET 25. septembra odžzana je 4. godišnja konferencija ERENET pod naslovom: "Sektor malih i srednjih preduzeća u uslovima svetske ekonomske krize - finansiranje malih i srednjih preduzeća".

ERENET predstavlja mrežu istraživača preduzetništva i malih i srednjih preduzeća u regionu centralne i istočne Evrope čije se sedište nalazi u Budimpešti a regionalna kancelarija za region jugoistočne Evrope u Beogradu na Institutu ekonomakih nauka.

Konferenciju su otvorili prof. dr Dejan Erić, direktor IEN, prof. dr Antal Szabo, naučni direktor ERENET, prof. dr Hasan Hanić, predsednik Saveta BBA i gospođa Tina Sommer, predsednica ESBA. Prof. Szabo je podneo godišnji izveštaj o radu ERENET i plan rada za narednu godinu.

Kao specijalni gost učesnicima konferencije se obratio guverner Narodne Banke Srbije gospodin Radovan Jelašić.

Na konferenciji su govorili i predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Katarina Obradović-Jovanović, direktor Republicke Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduztnistva, gospodin Goran Džafić, zamenik direktora Agencije za medjunarodnu saradnju Ana Žegarac, gospodin Istvan Kovacs, generalni direktor Hungarian Enterprise Development Network Consortium, dr Vladimir Gazda, vanredni profesor Ekonomskog fakulteta Tehničkog Univerziteta u Košicama.

Na konferenciji je posebna pažnja bila posvećane pitanjima finansiranja sektora MSP u uslovima globalne krize. Govornici su posebno istakli potrebu širenja lepeze alternativnih izvora finansiranja i bržeg razvoja finansijske institucionalne infrastrukture, kako bi se omogućio brzi razvoj preduzetništva i malog i srednjeg biznisa. U diskusiji je učestvovao veliki broj učesnika skupa.

Saopštenje za medije

Gosti konferencije

Održana 4. godišnja konferencija ERENET
Top