letnja škola ekonometrije

U periodu 01.07.2019.-04.07.2019. godine, u renoviranim i novoopremljenim prostorijama Instituta ekonomskih nauka, održana je druga po redu IEN Letnja škola ekonometrije u Srbiji. IEN Letnja škola ekonometrije 2019 okupila je polaznike iz gotovo svih zemalja regiona i pružila im mogućnost da se upoznaju sa radom u programu STATA, jednom od najpopularnijih i najčešće korišćenih statističkih paketa.

IEN Letnja škola ekonometrije je nastala iz Letnje škole ekonomije, jedinstvenog edukativnog programa na području Zapadnog Balkana koja je za dvadeset godina svog postojanja privlačila istaknute predavače, mlade istraživače i perspektivne studente iz svih delova sveta. Dr Jovan Zubović, direktor Instituta ekonomskih nauka, poželeo je dobrodošlicu polaznicima IEN Letnje škole ekonometrije, i upoznao ih sa istorijatom Letnje škole ekonomije.

Program

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

o letnjoj školi ekonometrije

IEN Letnja škola ekonometrije je prva letnja škola ekonometrije na području Zapadnog Balkana. Škola daje mogućnost svojim polaznicima da se upoznaju sa osnovama teorijske i primenjene ekonometrije. Letnja škola ekonometrije je nastala iz IEN Letnje škole ekonomije, jedinstvenog edukativnog programa na području Zapadnog Balkana koja je proteklih godina privlačila istaknute predavače, mlade istraživače i perspektivne studente iz svih delova sveta.

Fokus IEN Letnje škole ekonometrije 2019 će biti na osnovama ekonometrijskog modeliranja u statističkom paketu STATA. Predavanja (na srpskom jeziku) će obuhvatati 6h klasične „eks-katedra“ nastave i 12 sati praktičnog modeliranja u paketu STATA. Polaznici će naučiti da samostalno sprovode empirijska istraživanja, ali i da analiziraju i interpretiraju rezultate drugih empirijskih studija. Akcenat kursa je na sticanju intuitivnog razumevanja osnovnih principa ekonometrijske analize, kao i njihova primena na stvarnim podacima iz oblasti ekonomije i drugih društvenih nauka.

Teme

Principi ekonometrije
Linearni regresioni model
Nelinearni regresioni model
Ekonometrija panela

predavači

PRIJAVA I UPIS

  • Prijava kandidata: 15.1.2019-15.04.2019 (CV sa kontakt podacima: email, telefon, adresa, poslati na letnja.ekonometrija@ien.bg.ac.rs)
  • Selekcija kandidata: 15.04.2019-01.05.2019
  • 20 polaznika (1 IEN laptop-1 polaznik)

cena i plaćanje

  • 100 € (zvanični srednji kurs NBS-a na dan uplate)
  • Cena uključuje PDF beleške sa predavanja, STATA fajlove, IEN sertifikat o pohađanom kursu & osveženja tokom pauza
  • Plaćanje nakon zvaničnog prijema na IEN Letnju školu ekonometrije 2019 (između 01.05.2019-15.06.2019)

ARHIVA