Ma Aida Hanić prisustvovala je međunarodnoj konferenciji o islamskoj ekonomiji i finansijama pod nazivom “Sarajevo Islamic Finance and Economics Conference 2014″ (SIFEC)

Istraživač saradnik ma Aida Hanić boravila je od 20. do 21. novembra 2014. u Sarajevu, gde je učestvovala na međunarodnoj konferenciji pod nazivom "New Challenges for Islamic Economics and Finance Development" koja je održana u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke. Konferenciju je organizovalo Evropsko udruženje za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije u saradnji sa partnerima.

Konferenciju su otvorili dr Željko Šain, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, dr Abdul Ghafar Ismail iz Islamic Research and Training Instituta, dr Kemal Kozarić, guverner centralne banke Bosne i Hercegovine i ambasador Velike Britanije u BiH, njegova ekselencija gosp. Edward Ferguson. Keynote govornici bili su profesor Mehmet Asutay sa Durham University iz Velike Britanije, te dr Shehab Marzban, konsultant Svjetske banke za oblast islamskih finansija. SIFEC je jedina konferencija u oblasti islamske ekonomije i finansija u ovom dijelu Evrope a konferenciji su prisustvovali naučnici i eksperati iz Malezije, Pakistana, Italije, Hrvatske, Srbije, Velike Britanije, Indonezije, Bruneja, Turske, Jordana, Kraljevine Saudijske Arabije, Holandije i BiH, a tokom dva dana prezentirana su 22 naučna i stručna rada, te održane panel diskusije.

nov21_ah_sifec1 nov21_ah_sifec2
nov21_ah_sifec3 nov21_ah_sifec4