Održano predavanje na IEN u organizaciji IIBA Srbija

Miroslav Aničin, CBAP je podelio svoja iskustva u vezi IIBA serifikacije ali i iskustva iz poslovne prakse i otvorio seriju prolećnih predavanja za 2014. godinu u Institutu ekonomskih nauka.

Prvi deo predavanja: "Put do CBAP sertifikata" imao je za cilj da pomogne svima koji razmišljaju o IIBA sertifikaciji i pruži odgovore na najčešća pitanja: Kako je tekao put prijavljivanja? Kakva je dinamika i način učenja? Da li je BABOK dovoljan za pripremu sertifikacije? Kada možemo biti sigurni da smo spremni za izlazak na ispit?

Drugi deo predavanja je bio sa tematikom u vezi odabira pravog paketa zahteva: "Requirement package", na bazi primera jednog kompleksnog projekta koje ukazuje na važnost kvalitetne komunikacije i koje je pojasnilo kakvu ulogu u procesu biznis analize ima definisanje paketa zahteva, šta je uopšte „dobar" paket zahteva i šta utiče na odabir paketa zahteva, kako bi jedan složen projekat pun rizika bio uspešan.

Kolega Miroslav Aničin je najavio i kao interesantnu temu, nakon realizacije projekta - za oko godinu dana, koja bi se bazirala na iskustvima nakon realizacije projekta: "Planirani, odabrani i realizovani paket zahteva projekta".

feb13_iiba