Otvorena 16. Letnja škola ekonomije

Dana, 15. jula 2013. godine u prostorijama IEN, zvanično je otvorena 16. Letnja škola ekonomije pod nazivom "Economic Development – What are the Alternatives for the Western Balkan Region?. Školu je otvorio prof. dr Dejan Erić, direktor Instituta ekonomskih nauka.

Dešavanja po danima: [16. jul]    [17. jul]    [18. jul]    [19. jul]

jul15_lse

16. Letnja škola ekonomije

15-19. jul 2012.
Program

Nakon uvodnog govora, učesnicima su se obratili gospodin Jovan Bazić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i gospodin Henri Bohnet, direktor Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji i Crnoj Gori koja je i ove godine glavni sponzor Letnje škole ekonomije.

jul15_lse1   jul15_lse2
jul15_lse3   jul15_lse4
     

Prvo predavanje uvodnog dana održao je gospodin Bogdan Lisovolik, direktor kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji. Gospodin Lisovolik je održao veoma zanimljivo predavanje o ulozi MMF-a u EU i Srbiji. Učesnici škole imali su prilike da vide najnovije dostupne podatke MMF-a i diskutuju sa gospodinom Lisovolikom o mogućim rešenjima nagomilanih ekonomskih problema u regionu.

jul15_lissovolik2

Drugo predavanje održali su predstavnici Svetske Banke, gospodin Lazar Šestović, Vodeći ekonomista za Srbiju, Evropu i Centralnu Aziju i gospodin Abebe Adugna, vodeći ekonomista za Zapadni Balkan. Tema njihovog predavanja bila je analiza mogućnosti i ograničenja budućeg razvoja zemalja regiona.

jul15_lse6

Poslednje predavanje prvog dana 16. Letnje škole ekonomije održao je redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, gospodin Mihail Arandarenko. On je održao predavanje na temu aktuelne situacije na tržištima rada Evropske Unije i Srbije. Pored mnogobrojnih tema o kojima je bilo reči, gospodin Arandarenko se posebno fokusirao na pitanja rezultata aktivnih mera na tržištu radne snage, nezaposlenosti mladih i starenja stanovništva.

jul15_lse7