Održana konferencija: „Sistemske promene za bolji status društvenih nauka“

U četvrtak 06.12.2012. u Beogradu, u Hotelu Moskva održana je konferencija „Sistemske promene za bolji status društvenih nauka". Konferencija je deo projekta „Uspostavljanje dijaloga između zajednice istraživača i donosilaca odluka radi unapređenja kvaliteta istraživanja u društvenim naukama u Srbiji" kojim, kao lokalna jedinica RRPP, rukovodi Institut ekonomskih nauka iz Beograda.

Na konferenciji je bilo prisutno preko 70 istraživača, donosilaca odluka i predstavnika nevladinog sektora. Cilj konferencije bio je prezentovanje studije "Istraživanje u oblasti društvenih nauka u Srbiji: pregled stanja, karakteristični problemi i preporuke za poboljšanje stanja i statusa u društvenim naukama" i iniciranje diskusija na osnovu kojih bi se poboljšali prilozi studije i stvorila osnova za kreiranje predloga mera praktične politike kojim bi se unapredilo stanje u oblasti društvenih nauka u Srbiji.

Konferenciju su otvorili direktor Instituta ekonomskih nauka Dejan Erić i Ivan Stošić, savetnik na projektu RRPP. U uvodnom delu konferencije svoje izlaganje imao je i gospodin Tibor Sabo, zamenik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji je predstavio dosadašnje rezultate Ministarstva kao i izazove sa kojima se srpska nauka suočava u budućem periodu.

Program konferencije

O projektu

Prilog o konferenciji koju je emitovao "Studio B" možete pogledati na >>>

dec6_rrpp1   dec6_rrpp2
dec6_rrpp3   dec6_rrpp25
dec6_rrpp23   dec6_rrpp22

U radnom delu konferencije, članovi radne grupe projekta „Uspostavljanje dijaloga između zajednice istraživača i donosilaca odluka radi unapređenja kvaliteta istraživanja u društvenim naukama u Srbiji" predstavili su svoje priloge prisutnima.Vođena je veoma živa diskusija u kojoj je bilo moguće čuti veliki broj predloga za unapređenje statusa društvenih nauka i sistemskih rešenja čijom bi se implementacijom omogućio brži razvoj u ovoj oblasti.

dec6_rrpp5   dec6_rrpp6
dec6_rrpp7   dec6_rrpp8
dec6_rrpp9   dec6_rrpp10
dec6_rrpp11   dec6_rrpp12
dec6_rrpp27   dec6_rrpp14
dec6_rrpp15   dec6_rrpp16
dec6_rrpp17   dec6_rrpp18
dec6_rrpp119   dec6_rrpp20
dec6_rrpp21   dec6_rrpp24
dec6_rrpp4   dec6_rrpp26