Тreća godišnja konferencija u okviru RRPP

Тreća godišnja konferencija u okviru „Regionalnog programa podrške istraživanju u oblasti društvenih istraživanja na Zapadnom Balkanu" (RRPP) pod nazivom "Društvene, političke i ekonomske promene na Zapadnom Balkanu" održana je 25. i 26. maja 2011. godine u Hotelu „Maestral", u Pržnu, Crna Gora.

Institut ekonomskih nauka kao lokalna koordinaciona jedinica Programa (RRPP LCU) je organizator ovog dogadjaja.

Konferenciju je otvorito direktor Programa gospodin Nicolas Hayoz, a pozdravne govore uputitili gospođa Sanja Vlahović, ministarka nauke Crne Gore i gospodin Ralph Friedländer, menadžer regionalnih programa iz oblasti kulture i istraživanja na Zapadnom Balkanu Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Tokom konferencije dr Jovan Zubović je održao predavanje o rezultatima istraživanja na projektu "Makroekonomska analiza i empirijska evaluacija aktivnih mera na tržištu rada u Srbiji"

Pored velikog broja istraživača iz zemalja Zapadnog Balkana, angažovanih na realizaciji istraživačkih projekata finansiranih u okviru RRPP-a, konferencija je okupila i značajan broj istraživača sa evropskih univerziteta kao što su London School of Economics and Politics, University of Edinburgh, Queen Mary, University of London, School of Politics and International Relations, University of Sheffield, Universität Graz, University of Exeter.

maj25_rrpp_cg1 maj25_rrpp_cg2
maj25_rrpp_cg3 maj25_rrpp_cg4
maj25_rrpp_cg5 maj25_rrpp_cg6
maj25_rrpp_cg7 maj25_rrpp_cg8