Obnovljeno izlaženje MAP

Nakon više od 4 godine pauze obnovljeno je izlaženje publikacije MAP - Makroekonomske analize i prognoze. MAP je izlazio od maja 1994. do decembra 2005. godine kao mesečni bilten pod tadašnjim nazivom "Mesečne analize i prognoze". U MAP su svakog meseca objavljivani rezultati istraživanja tekućih ekonomskih kretanja i efekata mera ekonomske politike u Srbiji, te kratkoročnih prognoza najvažnijih ekonomskih pokazatelja.

map09_1-2m

MAP je rezultat istrazivačkih napora istrazivača, profesora i saradnika Instituta ekonomskih nauka i Beogradske bankarske akademije - Fakultete za bankarstvo, osiguranje i finansije (čiji je jedan od osnivača Institut ekonomskih nauka). Umesto mesečno, novi MAP će biti publikovan dva puta godišnje.

Promocija obnovljenog MAP održana je u četvrtak 18. februara 2010. godine. Na promociji je prisustvovao veliki broj predstavnika medija i svi istrazivači i saradnici MAP.

Saopštenje za medije

Intervjui prof. dr Dejana Erića o MAP play   play

 

feb18_map1 feb18_map9

Prisutne goste i predstavnike medija prvo je pozdravio direktor IEN prof. Dejan Erić ukazujući da MAP predstavlja sistematizaciju istraživačkog rada svih zaposlenih u IEN i BBA. Ciljevi MAP nisu ni da ulepšava ekonomsku stvarnost dodvoravajući će bilo kome, ali ni da omalovažava ili osporava ostvarene rezultate. Predstavljajući bazičnu strukturu MAP prof. Erić je istakao da on pokušava na bazi analize realnih podataka i naučno utemeljenim istraživanjima prikaže ekonomsku stvarnost objektivno, identifikuje osnovne ekonomske probleme i ukaže na moguće načine njihovog rešavanja.

feb18_map2 feb18_map6

Pristutnima se obratio i predsednik Saveta BBA prof. dr Hasan Hanić, koji je u funkciji specijalnog savetnika MAP ukazao na neke od najvažnijih nalaza i specifičnostima istraživanja u toku realizacije novog MAP.

feb18_map3 feb18_map4

O rezultatima istraživanja i aktuelnim kretanjima u moneternoj-finansijskoj oblasti prisutne je obavestio prof. BBA Branko Živanović, dok je prof. dr Zoran Grubišić ukazao na zbivanja na finansijskim tržištima.

feb18_map7

feb18_map8

Nakon prezentacije novinari su imali imali prilike da postave pitanja istrazivažima IEN i BBA. Druženje je nastavljeno na prigodnom koktelu.

feb18_map10