Održano predavanje na temu: "Srpsko i francusko viđenje evropskog istraživačkog prostora"

U organiziji ambasadora Francuske Nj. e. Franςois-Xavier Deniau, Odeljenja za saradnju i kulturnu delatnost i Francuskog kulturnog centra u Beogradu, 2. decembra 2010 u amfiteatru IEN održano je izuzetno predavanje na temu: "Sprsko i francusko viđenje evropskog istraživačkog prostora".

dec2_predavanje1 dec2_predavanje2
dec2_predavanje3 dec2_predavanje4

Veliki broj naučnih i javnih radnika okupljenih na predavanju prvo je pozdravio ambasador Francuske Njegova ekselencija Franςois-Xavier Deniau. Prisutnima se obratio i potpredsednik Vlade Republike Srbije za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj mr Božidar Đelić ukazujući na velike napore koje čini Republika Srbija na podizanju nivoa naučnoistraživačkog rada i saradnji sa zemljama EU, posebno Francuskom.

dec2_predavanje5 dec2_predavanje6

Veoma zanimljivo predavanje o specifičnostima francuskog i evropskog naučno-istraživačkog prostora održala je gospođa Catherine Brechignac, ambasador Francuske za nauku, tehnologiju i inovacije. Okupljeni gosti imali su veliki broj pitanja za predavača. Za predavače i prisutne goste održan je i prigodan koktel u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti.

dec2_predavanje7 dec2_predavanje8
dec2_predavanje9 dec2_predavanje10
dec2_predavanje11 dec2_predavanje12

dec2_predavanje13