Obeležen početak rada srpske LSE Alumni asocijacije

srpski_lse_alumniv

Na Institutu ekonomskih nauka i Beogradskoj bankarskoj akademiji počela je sa radom srpska LSE (London School of Economics and Political Science) Alumni asocijacija. U petak 27. novembra održan je dogadjaj kojim je zvanično obeležen početak rada.

Joint PhD Symposium on South East Erope

Pozivno pismo i dnevni red 

nov27_alumni1 nov27_alumni2

nov27_alumni3

Velikom broju članova udruženja, istraživačima i profesorima IEN i BBA, kao i prisutnim gostima prvo se obratio Njegova ekselencija gospodin Stephen Wordsworth Ambasador Velike Britanije u Srbiji ističući veliki značaj udruženja u povezivanju dve zemlje. Nakon toga, predsednik srpske LSE alumni asocijacije prof. dr Ismail Musabegović je podsetio na kratak istorijat LSE, najnovija dostignuća i značaj obarzovanja na LSE za studente iz Srbije.

nov27_alumni4 nov27_alumni8

nov27_alumni5

nov27_alumni6

nov27_alumni7

Centralni deo dogadjaja predstavljalo je predavanje koje je odrzao prof. dr Spyros Economides na temu: "Zapadni Balkan i EU integracije nakon Lisabonskog sporazuma".

nov27_alumni9 nov27_alumni10

nov27_alumni11

Nakon velikog broja pitanja prisutnih gostima direktor Instituta prof. Erić se obratio prisutnima kao predstavnik domaćina ističući kako za IEN i BBA činjenica da se srpska LSE alumni asocijacija nalaze u njihovim prostorijama predstavlja veliku čast ali i obavezu da doprinesu ostvarivanju ciljeva udruženja i daljem razvoju saradnje i promociji programa LSE u Srbiji i regionu.

nov27_alumni12

nov27_alumni13 nov27_alumni14