Prof. dr Dejan Erić u radnoj poseti Španiji

U nastavku stručnog boravka u okviru TEMPUS programa prof. Erić je u periodu od 6-12. jula boravio u Španiji gde je bio gost Univerziteta u Sevilji. Tom prilikom 7. jula održao je predavanje o rezultatima tokova tranzicije i uticaju globalne ekonomske krize na aktuelnu ekonomsku situaciju u privredi Srbije.

jul_de_spanija1 jul_de_spanija3
jul1_de_italija6 jul_de_spanija2

U toku posete prof. Erić obišao je izuzetnu bogatu biblioteku Univerziteta u Sevilji u kojoj se čuvaju neke izuzetno retke i vredne knjige. Tom prilikom direktor je predstavnicima biblioteke Univerziteta u Sevilji predao kao poklon najnovija izdanja dva časopisa koje izdaje Institut ekonomskih nauka - Economic Analysis and Journal of Women's Enterpreneurship and Education.

jul_de_spanija8 jul_de_spanija7

Za prof. Erića i goste Univezriteta iz Sevilje prof. dr Alla Naumchik, rektora Univerziteta u Gomelu (Belorusija) i prof. dr Ljudmile Misnikova, prorektora za međunarodnu saradnju, ljubazni domaćini organizovali su radni sastanak i posetu skupštini grada Sevilja, gde su imali sastanak sa predstavnicima gradskih vlasti na čelu sa zamenikom Gradonačelnika Sevilje gospodinom Antonio Rodrigo Torrijos.

jul_de_spanija9 jul_de_spanija10

U nastavku posete Sevilji prof. Erić je obišao Fakultet ekonomskih nauka i poslovnih studija (School of Economic Sciences and Business Studies - Facultad de Ciencias Economicas y Empresariales) Univerziteta u Sevilji. Tom prilikom susreo se sa prof. dr Francisco Adame Martinez, prodekanom za međunarodnu saradnju, sa kojim je razgovarao oko mogućnosti zajedničke saradnje u budućnosti. Takođe, prof. Erić je obišao i Pravni fakultet gde se susreo sa prof. Miguel Angel Adame, saradnikom na BUONA projektu.

jul_de_spanija16 jul_de_spanija11

U nastavku posete direktor IEN je sa ljubaznim domaćinima obišao i Luku Sevilja, gde se susreo sa zamenikom direktora za međunarodne odnose gospođom Carmen Casteno Lucas.

jul_de_spanija14 jul_de_spanija15