Novi časopis Nacionalna mreža srednjih preduzeća u Republici Srbiji

nmsp_korica

Publikovan je prvi broj novog časopisa "Nacionalna mreža srednjih preduzeća u Republici Srbiji" koji izdaje Institut.
Časopis će izlaziti jedanput godišnje na srpskom jeziku.

Preuzmite prvi broj >>>

 

 

 

 

Održana godišnja naučna konferencija

conference

Godišnja međunarodna naučna konferencija Impact of economic policies on attaining resilient growth održana je 27. oktobra u Institutu ekonomskih nauka. Na konferenciji je prezengtovano 28 radova, razvrstanih u tri sesije, a prof. dr Gordana Pešaković i prof. dr Mirjana Radović-Marković prezentovale su svoje radove u okviru plenarne sesije.

Tradicionalno, dodeljene su dve nagrade. Nagrada "Ana Jaško" za najbolji istraživački rad dodeljena je dr Dušku Bodroži i nagrada "Tomislav Popović" za najveći naučni doprinos dodeljena je prof. dr Ivanu Stošiću.

                                  Detaljnije >>>>

 

Prezentacija projekta Analiza tržišta postprodajnih usluga

 

izlaganje

Prezentacija istraživačkih rezultata projekta Analize tržišta postprodajnih usluga (Aftermarkets) održana je 4. oktobra 2016. godine u Komisiji za zaštitu konkurencije na kojoj su učestovali predstavnici Komisije za zaštitu konkurencije, Republičkog sekretarijata za javne politike, Projekta PERFORM i predstavnici istraživačkog tima Instituta ekonomskih nauka.

Detaljnije >>>

 

Poseta kolega iz Instituta za svetsku ekonomiju

sastanak

Dana, 5. oktobra 2016. godine, kolege iz Instituta za svetsku ekonomiju, Mađarska Akademija nauka u sastavu: direktor Miklós Szanyi i rukovodioci istraživačkih odeljenja András Deák, Ágnes Szunomár i Andrea Éltető posetili su Institut.

Detaljnije >>>

 


 

Predavanje Petra Mitića u PKS

 

izlaganje

Petar Mitić, istraživač saradnik Instituta ekonomskih nauka u Beogradu je 22.09.2016. godine u Privrednoj komori Srbije učestvovao kao ekspert predavač u okviru projekta „Jačanje investicione spremnosti – InvestHorizon“, a po programu „Horizon 2020“ pokrenutom od strane Evropske komisije.

Detaljnije >>>

 Poseta Ekonomskom fakultetu u Temišvaru

sastanak

Saradnici Instituta ekonomskih nauka i Instituta za ekonomiku poljoprivrede posetili su 7. septembra Ekonomski fakultet u Temišvaru.

Detaljnije >>>

RRPP godišnja konferencija 2016

rrpp

U periodu od 2-3. septembra 2016. godine održana je završna VII konferencija RRPP u Tirani, Albanija.

Detaljnije >>>

 

 

Časopis Economic Outlook

seea

Publikovan je drugi broj časopisа SEE-6 Economic Outlook.

Kompletan časopis >>>

Završena 19. Letnja škola ekonomije

19lse

U periodu od 18. do 22. jula 2016. godine, u Institutu ekonomskih nauka održana je 19. Letnja škola ekonomije na temu: "Political Economyof International Migrations and Regional Growth".

Detaljnije >>>

Konferencija Leadership and Organization Development

conference

U periodu 16-19.06.2016. održana je konferencija "Leadership and Organization Development“ u Kitenu, Bugarska.
Pored 150 učesnika, Institut ekonomskih nauke je kao jedan od suorganizatora konferencije imao privilegiju da predstavi 2 rada na plenarnoj sesiji.

Deseta međunarodna konferencija

conference

Međunarodni institut za razvojne studije (Australija), Međunarodni institut za upravljanje (Indija) i Institut ekonomskih nauka (Beograd) organizuju Desetu međunarodnu konferenciju o razvoju pod nazivom "Stanje privrednog razvoja i Milenijumski razvojni ciljevi: nacionalna iskustva, postignuća i neuspesi“.

Konferencija će se održati od 27. juna do 1. jula 2017. godine u Beogradu, uz učešće više desetina delegata iz regiona i celog sveta.

Detaljnije >>>

 

Jačanje investicione spremnosti - InvestHorizon

seminar

U okviru Projektа "Jаčаnje investicione spremnosti – InvestHorizon“, а po progrаmu "HORIZON 2020“ pokrenutom od strаne Evropske komisije, Privrednа komorа Srbije je od strаne Eurochambres izаbrаnа pored 6 evropskih privrednih komorа, dа kаo podugovаrаč reаlizuje 2 seminаrа u 2015. i 2016. god.

Detaljnije >>>

Akreditacija Instituta

ien akreditovan

Dana, 3.11.2015. godine Odbor za akreditaciju naučnoistraživačkih organizacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneo je Odluku kojom se akredituje Institut ekonomskih nauka u Beogradu, Zmaj Jovina 12, kao naučni institut - ustanova u oblasti društvenih nauka – ekonomija, za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti jer ispunjava uslove propisane Zakonom o naučnoistraživačkoj delatnosti.

Odluka >>>

Sporazum o saradnji sa RZS

rzs

IEN i Republički zavod (RZS) za statistiku potpisali su 1. septembra 2015. godine sporazum o saradnji i razmeni podataka.

 

 

Potpisan sporazum sa Ekonomskim fakultetom iz Subotice

ekonomski faks subotica

Dana 6. jula 2015. godine potpisan je sporazum o saradnji između Instituta ekonomskih nauka i Ekonomskog fakulteta u Subotici.

IEN član SES

savez_ekonomista_srbije

Sаvez ekonomistа Srbije (SES) je nevlаdinа orgаnizаcijа kojа okupljа profesionаlne ekonomiste u cilju аfirmаcije struke i zа dobrobit šire društvene zаjednice. IEN je postao kolektivni član SES od 9. aprila 2015. godine.

 

 

Nacionalni konvent

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji (NKEU) predstavlja platformu koja u ime civilnog društva okuplja radne grupe koje pokrivaju celinu pregovaračkog procesa sa zadatkom da u direktnoj komunikaciji sa državnim ekspertskim timovima pomognu i unaprede nacionalnu poziciju u pregovaračkom procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, ali i da zaštite javni i opštedruštveni interes, kao i da kontrolišu ispunjenost onoga na šta se pregovaračkim procesom obavezujemo prema EU. Rukovodioci Radnih grupa NKEU iz redova IEN su dr Marko Malović i ma Aleksandar Zdravković. Dertaljnije >>>