Novogošnji paketići za najmlađe

pokloni

Dana, 27. decembra 2016. godine održano je tradicionalno novogodišnje okupljanje dece zaposlenih u Institutu i na BBA.

Najmlađi su dobili novogodišnje paketiće od Deda Mraza i uživali u novogodišnjoj predstavi koja je upriličena samo za njih.

Detaljnije >>>

 

Novi časopis Nacionalna mreža srednjih preduzeća u Republici Srbiji

nmsp_korica

Publikovan je prvi broj novog časopisa "Nacionalna mreža srednjih preduzeća u Republici Srbiji" koji izdaje Institut.
Časopis će izlaziti jedanput godišnje na srpskom jeziku.

Preuzmite prvi broj >>>

 

 

 

 

Održana godišnja naučna konferencija

conference

Godišnja međunarodna naučna konferencija Impact of economic policies on attaining resilient growth održana je 27. oktobra u Institutu ekonomskih nauka. Na konferenciji je prezengtovano 28 radova, razvrstanih u tri sesije, a prof. dr Gordana Pešaković i prof. dr Mirjana Radović-Marković prezentovale su svoje radove u okviru plenarne sesije.

Tradicionalno, dodeljene su dve nagrade. Nagrada "Ana Jaško" za najbolji istraživački rad dodeljena je dr Dušku Bodroži i nagrada "Tomislav Popović" za najveći naučni doprinos dodeljena je prof. dr Ivanu Stošiću.

                                  Detaljnije >>>>

 

Prezentacija projekta Analiza tržišta postprodajnih usluga

 

izlaganje

Prezentacija istraživačkih rezultata projekta Analize tržišta postprodajnih usluga (Aftermarkets) održana je 4. oktobra 2016. godine u Komisiji za zaštitu konkurencije na kojoj su učestovali predstavnici Komisije za zaštitu konkurencije, Republičkog sekretarijata za javne politike, Projekta PERFORM i predstavnici istraživačkog tima Instituta ekonomskih nauka.

Detaljnije >>>

 

Poseta kolega iz Instituta za svetsku ekonomiju

sastanak

Dana, 5. oktobra 2016. godine, kolege iz Instituta za svetsku ekonomiju, Mađarska Akademija nauka u sastavu: direktor Miklós Szanyi i rukovodioci istraživačkih odeljenja András Deák, Ágnes Szunomár i Andrea Éltető posetili su Institut.

Detaljnije >>>

 


 

 Poseta Ekonomskom fakultetu u Temišvaru

sastanak

Saradnici Instituta ekonomskih nauka i Instituta za ekonomiku poljoprivrede posetili su 7. septembra Ekonomski fakultet u Temišvaru.

Detaljnije >>>

Časopis Economic Outlook

seea

Publikovan je drugi broj časopisа SEE-6 Economic Outlook.

Kompletan časopis >>>

Deseta međunarodna konferencija

conference

Međunarodni institut za razvojne studije (Australija), Međunarodni institut za upravljanje (Indija) i Institut ekonomskih nauka (Beograd) organizuju Desetu međunarodnu konferenciju o razvoju pod nazivom "Stanje privrednog razvoja i Milenijumski razvojni ciljevi: nacionalna iskustva, postignuća i neuspesi“.

Konferencija će se održati od 27. juna do 1. jula 2017. godine u Beogradu, uz učešće više desetina delegata iz regiona i celog sveta.

Detaljnije >>>

 

Akreditacija Instituta

ien akreditovan

Dana, 3.11.2015. godine Odbor za akreditaciju naučnoistraživačkih organizacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneo je Odluku kojom se akredituje Institut ekonomskih nauka u Beogradu, Zmaj Jovina 12, kao naučni institut - ustanova u oblasti društvenih nauka – ekonomija, za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti jer ispunjava uslove propisane Zakonom o naučnoistraživačkoj delatnosti.

Odluka >>>

Nacionalni konvent

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji (NKEU) predstavlja platformu koja u ime civilnog društva okuplja radne grupe koje pokrivaju celinu pregovaračkog procesa sa zadatkom da u direktnoj komunikaciji sa državnim ekspertskim timovima pomognu i unaprede nacionalnu poziciju u pregovaračkom procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, ali i da zaštite javni i opštedruštveni interes, kao i da kontrolišu ispunjenost onoga na šta se pregovaračkim procesom obavezujemo prema EU. Rukovodioci Radnih grupa NKEU iz redova IEN su dr Marko Malović i ma Aleksandar Zdravković. Dertaljnije >>>