Одржано предавање на ИЕН у организацији ИИБА Србијa

Mирослав Аничин, CBAP је поделио своја искуства у вези ИИБА серификације али и искуства из пословне праксе и отворио серију пролећних предавања за 2014. годину у Институту економских наука.

Први део предавања: "Пут до CBAP сертификата" имао је за циљ да помогне свима који размишљају о ИИБА сертификацији и пружи одговоре на најчешћа питања: Како је текао пут пријављивања? Каква је динамика и начин учења? Да ли је BABOK довољан за припрему сертификације? Када можемо бити сигурни да смо спремни за излазак на испит?

Други део предавања је био са тематиком у вези одабира правог пакета захтева: "Requirement package", на бази примера једног комплексног пројекта које указује на важност квалитетне комуникације и које је појаснило какву улогу у процесу бизнис анализе има дефинисање пакета захтева, шта је уопште „добар" пакет захтева и шта утиче на одабир пакета захтева, како би један сложен пројекат пун ризика био успешан.

Колега Мирослав Аничин је најавио и као интересантну тему, након реализације пројекта - за око годину дана, која би се базирала на искуствима након реализације пројекта: "Планирани, одабрани и реализовани пакет захтева пројекта".

feb13_iiba