Симпозијум

osto

Симпозијум: "EU Relations with the Western Balkan States and Third Countries - perspectives from Serbia and New Zealand" који су организовали ИЕН и ББА у сарадњи са Националним центром са истраживање Европе, Кантербури Универзитетом са Новог Зеланда и Факултетом политичких наука Универзитета у Београду, одржан је 6. јуна 2017. године у просторијама ИЕН.

Детаљније >>>

 

Завршена Летња школа економије

lse2017

У периоду од 3. до 7. јула 2017. године одржана је јубиларна 20. Летња школа економије на тему: MACROECONOMICS OF EMERGING MARKETS - From Crisis Backyard to the Poles of Growth.

Детаљније >>>

 

Десета међународна конференција

conference

Дана 29. и 30. јуна, међународна конференција под називом Development Goals: Country Experiences, Achievements and Failures одржана је на Институту економских наука, у суорганизацији Међународног институте за студије развоја (Аустралија), Међународног института за студије менаџмента (Индија) и ИЕН (Србија). Између осталих, презентована су и најновија истраживања колега са МИТ, Бонд универзитета, Кјото универзитета и Познањског универзитета економије

Детаљније >>>

 

Oтворени дан института Србије

znak

 

Časopis Economic Outlook

seea

Publikovan je treći broj časopisа SEE-6 Economic Outlook.

Kompletan časopis >>>

 

Интеррег ИПА Програм прекограничне сарадње Србија - Хрватска 2014-2020.

project

У априлу 2017. године, Заједнички одбор за праћење (Joint Monitoring Committee) Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Хрватска за период 2014-2020. године одобрио је за финансирање пројекат Института економских наука под називом Enriching tourism offer for persons with visual impairment and blindness (VISITUS). Пројекат VISITUS један је од 24 пројекта одобрених за финансирање од укупно 127 пројектних предлога пристиглих у оквиру Првог пројектног позива за период 2014.-2020, један од 6 прихваћених у оквиру Приоритетне области 3 - Допринос развоју туризма и очувања културног и природног наслеђа.

Детаљније >>>

 

 

Студија

studija

Институт економских наука у сарадњи са Институтом за економику пољопривреде је објавио студију за потребе Владе Србије, Канцеларије за европске интеграције: "Анализа правног и институционалног оквира тржишта пољопривредног земљишта, процена економских ефеката либерализације тржишта пољопривредног земљишта и препоруке за измене домаћег законодавног и институционалног оквира и њихову адекватну примену".

Преузмите Студију >>>

 

 

Novi časopis Nacionalna mreža srednjih preduzeća u Republici Srbiji

nmsp_korica

Publikovan je prvi broj novog časopisa "Nacionalna mreža srednjih preduzeća u Republici Srbiji" koji izdaje Institut.
Časopis će izlaziti jedanput godišnje na srpskom jeziku.

Preuzmite prvi broj >>>

 

 

 

 

Aкредитација Института

ien akreditovan

Дана, 3.11.2015. године Одбор за акредитацију научноистраживачких организација Министарства просвете, науке и технолошког развоја донео је Одлуку којом се акредитује Институт економских наука у Београду, Змај Јовина 12, као научни институт - установа у области друштвених наука – економија, за обављање научноистраживачке делатности јер испуњава услове прописане Законом о научноистраживачкој делатности.

Oдлука >>>

Национални конвент

Национални конвент о Европској унији (НКЕУ) представља платформу која у име цивилног друштва окупља радне групе које покривају целину преговарачког процеса са задатком да у директној комуникацији са државним експертским тимовима помогну и унапреде националну позицију у преговарачком процесу приступања Србије Европској унији, али и да заштите јавни и општедруштвени интерес, као и да контролишу испуњеност онога на шта се преговарачким процесом обавезујемо према ЕУ. Руководиоци Радних група НКЕУ из редова ИЕН су др Марко Маловић и ма Александар Здравковић. Дeтаљније >>>